Slöa Hästar

, #1

eBook, 367 pages

Swedish language

Published May 31, 2010 by Modernista.

ISBN:
978-91-7893-467-6
Copied ISBN!
Goodreads:
54656655
5 stars (4 reviews)

Första boken i årtiondets mest hyllade nya spionserie»Storbritanniens nye thrillermästare.« Sunday Times»Mick Herron ser ut att bli vår tids store spionförfattare.« Daily MailJackson Lambs grupp av misfitspioner har blivit bannlysta från de högpresterande MI5-leden i Regent s Park för diverse förseelser kopplade till droger och fylla, sex och ödesdigra misstag, politik och svek. Nu är de i stället samlade i Slough House, där de vänder papper snarare än utför operationer. Men ingen av dem har gått med i underrättelsetjänsten för att vara en »slö häst«. Nu har en pojke kidnappats och hålls som gisslan - och förövarna hotar att ta livet av honom i livesändning på nätet. Hur orderna från »Tjänsten« än ser ut, så tänker inte de slöa hästarna bara sitta stilla och titta på...Slöa hästar är första boken i Mick Herrons prisbelönta kriminalserie Slough House, som nu också blir TV-serie med Gary Oldman i rollen som Jackson Lamb.»Millenniets …

11 editions

Fantastisk spionhistoria

5 stars

Slöa Hästar är en fantastisk bok om MI5:s slutstation för anställda som gjort bort sig på något sätt och som omplacerats så att de kan göra minimal skada. Tanken är att de ska sitta där och göra tråkiga uppgifter tills de slutar, men på något sätt dras de ändå in i en händelsekedja som gör att det hamnar i händelsernas centrum. Otroligt bra berättad, med ett avslappnat tempo. Sedan älskar jag kontors-spion historier likt filmen Spy Game, och det känns som detta är lite i samma genre. Kan helt klart rekommendera denna bok som sommarläsning.

reviewed Slow Horses by Mick Herron (Slough House, #1)

As good as they get

3 stars

Read the book after watching the series of the same name that just came out. Both very good. Granted not the complexity of John LeCarre but the style is something else. Herron's style is dripping " spy novel" and every sentence is a pleasure to read.

Subjects

  • Intelligence service
  • Fiction
  • Fiction, suspense
  • Fiction, thrillers, general
  • Great britain, fiction
  • Fiction, thrillers, suspense