Autonomie

Paperback, 320 pages

Czech language

Published April 10, 2019 by Host.

ISBN:
978-80-7577-815-4
Copied ISBN!
4 stars (7 reviews)

Země, rok 2144. Vědkyně Jack, která neuznává patenty a stala se lékovou pirátkou, cestuje světem v ponorce a považuje se za farmaceutického Robina Hooda. Vyrábí levné léky pro chudé lidi, kteří si je jinak nemohou dovolit. Její poslední lékové hacknutí však způsobuje smrtelná předávkování a lidé se stávají závislými na své práci — stále opakují své úkoly, dokud se nestanou nebezpečnými, nebo nezešílí. Na stopě je jí velmi nepravděpodobná dvojice: zádumčivý agent Eliasz a jeho robotický parťák Paladin. Společně se snaží vypátrat informace o zlověstném původu Jackina léku a postupně mezi nimi vzniká mimořádně silná vazba, které ani jeden z nich úplně nerozumí. A základem všeho je jedna klíčová otázka: Je ve společnosti, kde může být vlastněno všechno včetně lidí, možná svoboda?

4 editions

60%

3 stars

Ne, ze by me to uplne nudilo, ale cekal sem od toho prece jen trosku vic. Nekdy dej letel uplne nesmyslnym tempem. V pohode se to dalo roztahnout na vetsi/delsi format. Napadu spousty, ale jednim uchem tam a druhym zas ven. Trosku skoda, tema hodne chytlavy. A zaver je kapitola sama o sobe, no prvotina se pozna.

Review of 'Autonomous' on 'Goodreads'

4 stars

I can see why this has the buzz it has. Although this was a future setting, it had lots to say about slavery. The habit humanity just can't seem to break. The linking of intellectual property law and how it relates to human bondage was apt and fresh. The story was well told with rounded characters you could relate to. Recommended.

avatar for robhardware

rated it

4 stars
avatar for roytoo

rated it

5 stars
avatar for ShelfMonkey

rated it

5 stars
avatar for onepointzero

rated it

3 stars

Subjects

  • Scientists
  • Drugs
  • Side effects
  • Robots
  • Smugglers
  • Fiction
  • Fiction, science fiction, action & adventure