Back
John Scalzi: Murder by Other Means (Hardcover, 2021, Subterranean) 4 stars

Welcome to the new world, in which murder is all but a thing of the …

Review of 'The Dispatcher' on 'Goodreads'

4 stars

Samlet anmeldelse af den her og bog to i serien:

Jeg er blevet lidt forelsket i Scalzi efter at have givet ham en lang pause. Hans Old Mans War er jo en klassiker (hans debut) og jeg læse lidt af ham den gang, men så glemte jeg ham...

The Dispatcher og Murder by Other Means er bog et og to i samme univers, hvor vi følger Tony der arbejder som Dispatcher. I en nær fremtid, sker der pludseligt det mærkeligt at folk som bliver dræbt, godt nok dør, men et øjeblik efter vågner de op i deres eget hjem uden men, og kan forsættet (og den dræbte krop forsvinder). Ingen ved hvorfor, og "reglerne" er lidt usikre, men 999 ud af 1000 gange overlever man altså hvis man bliver dræbt. Men man skal dræbes. Uheld, selvmord, sygdom tæller ikke. Og her kommer Tony (og hans andre Dispatcher kollegaer) så ind i billedet. Så hvis du fx skal igennem en farlig operation, så står Tony klar til at dræbe dig, hvis der skulle gå noget galt - så våger du op igen et øjeblik senere, og kan prøve en gang til.

Historierne er egentligt mest krimier, med det lille tvist nævnt overfor. Jeg læser ikke så mange krimier, så jeg ved ikke lige hvor det marked er i dag, men jeg kan ret godt lide kombien af en professionel politiperson og en karakter som Tony, der i et let ustabilt samarbejder går ud og prøver at fange nogle bad-guys. Den første bog er meget kort (nærmere en novelle) og mangler lidt dybde omkring de filosofiske aspekter af det hele, men i toere synes Scalzi af have fået tænkt lidt mere over implikationerne af døden-er-bogstaveligt-talt-en-udvej, og det hele bliver endnu mere interessant.