User Profile

Thomas Christensen

forhelvede@ramblingreaders.org

Joined 1 year, 3 months ago

Avid reader. Most reviews in danish

This link opens in a pop-up window

Adrian Tchaikovsky: Eyes of the Void (The Final Architecture, #2) (2022) 4 stars

After eighty years of fragile peace, the Architects are back, wreaking havoc as they consume …

Review of 'Eyes of the Void (The Final Architecture, #2)' on 'Goodreads'

5 stars

Det er en vild historie, troede ikke at det kunne bliver vildere end bog 1, men altså Tchaikovsky har åbenbart altid et niveau mere ... og et mere. Længere anmeldelse senere.. måske. Måske mere 4,5 stjerner, for at være lidt for lang. Eller lidt for kort.

Lindsay C. Gibson PsyD, Lindsay C. Gibson: Adult Children of Emotionally Immature Parents (2015) 5 stars

Review of 'Adult Children of Emotionally Immature Parents' on 'Goodreads'

5 stars

Det er en vild titel ikke? Lad os lige udfolde den lidt - på dansk - Den handler om at være et voksent barn af forældre, som følelsesmæssigt aldrig rigtig blev voksne og hvordan man kan hele efter at være opvokset med og hos forældre som har været fjern, afvisende eller selv-centrerede. Lidt af en mundfuld.

Jeg må indrømme jeg var lidt i tvivl om hvor relevant den var for mig, men selv om jeg måske ikke har haft en super problematisk barndom, så er er der massere at lære - både om mig selv, og om mennesker der har været og er i mit liv. Vi kommer alle i berøring med dette på en eller anden måde - om ikke andet, så støder vi på dem (folk som er umodne voksne, eller ofre for dem) når vi begår os i verden (både online og offline).

Personligt har jeg haft …

Margaret Cavendish, Duchess of Newcastle: The blazing world and other writings (1994, Penguin) No rating

Review of 'The blazing world and other writings' on 'Goodreads'

No rating

Oh, boy, where to start... hvordan anmelder man en række historier skrevet i mellem 1650 og 1666? Det bliver alt for meget en anmeldelse af tidspunktet og forfatteren. At se på det hele med moderne briller gør det for nemt at koge det hele ned til en række sexistiske, reaktionære, udemokratiske, filosofiske og videnskabelige sludre historier. For der er virkeligt meget vrøvl i de her historier, set med moderne øjne - side op og side ned af noget der vist skal være filosofi, men som er så farvet af afsenderen samtid, at det bare virker som et tyndt lag af retfærdiggørelse af religiøs og monarkistisk undertrykkelse af alt og alle.

Jeg mener - det her argument (som jeg luddovent har tager fra wiki siden om hende): "it was natural for one body to have one head, so it was also natural for a politic body to have but one governor …

John Scalzi: Murder by Other Means (Hardcover, 2021, Subterranean) 4 stars

Welcome to the new world, in which murder is all but a thing of the …

Review of 'The Dispatcher' on 'Goodreads'

4 stars

Samlet anmeldelse af den her og bog to i serien:

Jeg er blevet lidt forelsket i Scalzi efter at have givet ham en lang pause. Hans Old Mans War er jo en klassiker (hans debut) og jeg læse lidt af ham den gang, men så glemte jeg ham...

The Dispatcher og Murder by Other Means er bog et og to i samme univers, hvor vi følger Tony der arbejder som Dispatcher. I en nær fremtid, sker der pludseligt det mærkeligt at folk som bliver dræbt, godt nok dør, men et øjeblik efter vågner de op i deres eget hjem uden men, og kan forsættet (og den dræbte krop forsvinder). Ingen ved hvorfor, og "reglerne" er lidt usikre, men 999 ud af 1000 gange overlever man altså hvis man bliver dræbt. Men man skal dræbes. Uheld, selvmord, sygdom tæller ikke. Og her kommer Tony (og hans andre Dispatcher kollegaer) så ind …

Michael S. Kimmel: Angry White Men (2012, Basic Books) 4 stars

Review of 'Angry White Men' on 'Goodreads'

4 stars

Det har taget mig lang tid at blive færdige med den her, men nu lykkedes det. Kort fortalt er bogen en rejse ind bag det som tit bliver forsimplet som giftig maskulinitet.

Ja, det er den giftige maskulinitet som er det synlige resultat, men årsagen er nogle dybtliggende samfunds og kulturelle mønstre. Bogen går igennem en masse eksempler på hvordan dette udmønter sig, og hvorfor vi er endt hvor vi er i dag. Fx gennemgår han baggrunden for school-shootings - en kombinations af en horribel mobbekultur, adgang til våben, og en snæver forståelse af hvad det vil sige at være en mand - hvor Mens Right Activist kommer fra og hvem der tjener penge på at sprede alt det had. Alt sammen super interessant, men også flygteligt deprimerende læsning.

Jeg er ikke sikker på jeg rigtigt lærte nogle af den her bog. Jo, der kom en masse detaljer på og …

reviewed The Consuming Fire by John Scalzi (The Interdependency #2)

John Scalzi: The Consuming Fire (Paperback, 2018) 4 stars

"The second, thrilling novel in the bestselling Interdependency series, from Hugo Award-winning author John Scalzi. …

Review of 'The Consuming Fire' on 'Goodreads'

4 stars

Jeg var så glad for John Scalzis Interdependency Book 1, at jeg hoppede direkte ind i bog 2, som forsætter hvor den første stoppede (minor spoilers på vej...). Vores elskede Emperox (en fokusgrupper valideret og godkende kønsneutral udgave af Emperor), er kæmper videre for at beholde magten (og hovedet), alt i mens imperiet truer med at falde sammen om ørene på hende.

Tempoet er stadigvæk højt, men i mellem alt balladen og banderiet er der også plads til lidt spirende kærlighed og at lære noget nyt om hvor The Interdependency kommer fra. Jeg er så godt underholdt og er hoppet direkte videre til bog 3

reviewed The Collapsing Empire by John Scalzi (The Interdependency, #1)

John Scalzi: The Collapsing Empire (EBook, 2017, Tor Books) 4 stars

The first novel of a new space-opera sequence set in an all-new universe by the …

Review of 'The Collapsing Empire (The Interdependency #1)' on 'Goodreads'

4 stars

Jeg har fundet kvaliteten af John Scalzis bøger lidt svingende, men her står han ret stærkt. Vi er godt ude i fremtiden og Wu imperiet sidder hårdt på de 48 planeter i imperiet, takket været kontrollen med de "flow" kanaler der gør man kan bevæge sig hurtigt mellem de forskellige verdener. Men holder det?

Scalzi har opbygge et interessant univers og vi har 2-3 gode hovedpersoner, som vi følger. Bogen står fint alene, men jeg glæder mig alligevel til at komme i gang med toeren.

Octavia E. Butler: Dawn (Xenogenesis, #1) (1997) 5 stars

Lilith Iyapo has just lost her husband and son when atomic fire consumes Earth—the last …

Review of 'Dawn (Xenogenesis, #1)' on 'Goodreads'

5 stars

Inden jeg skriver om bogen, må jeg lige skrive om Butler og undre mig over, at jeg aldrig har læst hende før. Måske det er værd at nævne, at hun har fået Hugo og Nebula priser (flertal) og hun er den første sci-fi forfatter, der har fået et MacAuthor fellowship. På trods af dette, har hun ingen Wiki side på dansk, og hun har, så vidt jeg kan finde ud af ikke været oversat til dansk. Men som hendes tante Hazel sagde "Honey ... Negroes can't be writers.".

Måske ikke så mærkeligt, at jeg ikke er faldet over hende før.

Dawn er historien om Lilith, som vågner op i et bart rum, udelukkende med en mærkelig stemme som selskab. En stemmer som udspørger hende om hendes liv. - Om hvordan hendes mand og barn døde i et trafik-uheld, om hvordan en verdenskrig lagde hele jorden øde. Stemmen viser sig at …