Back
Michael S. Kimmel: Angry White Men (2012, Basic Books) 4 stars

Review of 'Angry White Men' on 'Goodreads'

4 stars

Det har taget mig lang tid at blive færdige med den her, men nu lykkedes det. Kort fortalt er bogen en rejse ind bag det som tit bliver forsimplet som giftig maskulinitet.

Ja, det er den giftige maskulinitet som er det synlige resultat, men årsagen er nogle dybtliggende samfunds og kulturelle mønstre. Bogen går igennem en masse eksempler på hvordan dette udmønter sig, og hvorfor vi er endt hvor vi er i dag. Fx gennemgår han baggrunden for school-shootings - en kombinations af en horribel mobbekultur, adgang til våben, og en snæver forståelse af hvad det vil sige at være en mand - hvor Mens Right Activist kommer fra og hvem der tjener penge på at sprede alt det had. Alt sammen super interessant, men også flygteligt deprimerende læsning.

Jeg er ikke sikker på jeg rigtigt lærte nogle af den her bog. Jo, der kom en masse detaljer på og et par fine perspektiver, men det grundlæggende - er der findes mennesker, der er født og opvokset med en ide om nogle privilegier ("hvis du arbejder hårdt, eller altså bare 37 timer om ugen, og opfører dig rimeligt ok, så vil få råd til hus, bil, fladskærms-tv og kone. Uden at du i væsentlig grad behøver at tage stilling, eller hensyn, til mennesker der er anderledes end dig selv"), som nu er super pissed over at det var en løgn. Og nogen skal have skylden. Og helst nogle de kan sparke ned af på.

Fordi at sandheden - at det er kapitalismen og dem over dem der frarøver dem alt - er for umulig for dem at håndtere. Men det vidste jeg jo godt.